NIEUWS

Kruiwagen vol rosse centjes

In Bilzen zorgden de leerlingen van de school TISJ voor een opvallende inzamelactie. De hele school zamelde centjes in voor Sint-Vincentius zodat ze meer dan 120 kilo rosse centjes - per kruiwagen - naar de vereniging konden brengen.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum.

Limburg STEM't af

De leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Jozef Bilzen hebben al een heel deel van de modulaire pompinstallatie klaar. De partners binnen dit project zijn Climatrix nv, Fittingshop, WILO SE, Rofix en Bart Meers.

Limburg STEM't af

Pompen doe je zo!

Het Technisch Instituut Sint-Jozef Bilzen wil niet enkel met leerlingen van verschillende studierichtingen werken, maar ook over de verschillende studiejaren. Zo willen we een modulaire pompinstallatie ontwikkelen waarbij de verschillende deelaspecten van het project een boeiende leeromgeving kunnen zijn voor hen. De partners binnen dit project zijn Climatrix nv, Rofix en Bart Meers.

https://limburgstemtaf.be/portfolio-item/pompen-doe-je-zo/

Krakau 2018

Van 25-27 april brachten de leerlingen van 7IE, 7IWT en 7VI een bezoek aan Krakau en Auschwitz. Het werd een zeer leerrijke, maar ook confronterende ervaring.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum.

Londen/Parijs 2018

Naar jaarlijkse gewoonte trokken de leerlingen van het 4de en het 5de jaar naar Londen en Parijs van 28-30 maart. De 2 citytrips waren een groot succes met veel hoogtepunten.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum.

Verrassende wiskunde op pi-dag in TISJ

Wat heeft een sinusfunctie te maken met de draaitrap van de uitkijktoren op de Borreberg? Hoe raak je met wat denk- en rekenwerk uit een wiskundige escaperoom? Welke onregelmatigheid ontdek je in het torenuurwerk van de Hoeseltse hoofdkerk? Hoe helpt good old Pythagoras je bij het uitpalen van een woning op een bouwkavel?

Ros Geld Goed Geld

Ros geld, goed geld!

De leerlingenraad steunt het goede doel! Tot eind mei verzamelt elke klas zoveel mogelijk ‘ros geld’. De volledige opbrengst wordt geschonken aan de stichting Sint-Vincentius in Hoeselt die zich inzet voor minderbedeelden. En er is nog een leuk extraatje... De klas die de meeste muntjes spaart, maakt kans op een prachtige prijs! Verzamel dus al je ros geld en deponeer het in de spaarpot van jouw klas of geef het mee aan je zoon of dochter!

SIBBIS 2018

School In Bedrijf, Bedrijf In School

Van 5 t.e.m. 9 februari organiseert onze school voor de zestiende keer haar projectweek ‘School in Bedrijf, Bedrijf in de School’. Tijdens deze vijf dagen maken de leerlingen tijdens diverse voordrachten, demonstratiesessies, bedrijfsbezoeken en workshops kennis met allerlei aspecten van de moderne bedrijfswereld. Dat daarbij ook veel aandacht gaat naar attitudes en sociale vaardigheden, spreekt voor zich. Meer dan 40 instanties en bedrijven verlenen hun medewerking. In sommige klassen krijgen de leerlingen heel wat technisch diepgaande product- of gereedschapsinformatie van vakmensen. Op andere plekken zijn het vertegenwoordigers van bijvoorbeeld het leger, de politie, de brandweer en de Lijn die de leerlingen een boeiende kijk op hun beroep presenteren. Bedrijfsleiders, interimkantoren en syndicale vertegenwoordigers vertellen hoe zij jonge werknemers ervaren, hoe je je als kandidaat-werknemer het best presenteert, wat je rechten en plichten zijn... Ook bij de architect, de bankier en de verzekeringsmakelaar worden nuttige tips voor de toekomst gegeven.

De eerste schooldag

Op vrijdag 1 september lieten we de derdejaars op een eigentijdse manier kennismaken met onze school.

Enkele sfeerbeelden...

Evenement leerlingenraad

De leerlingenraad organiseerde op 2 juni enkele leuke activiteiten. Op deze warme en geslaagde dag was een uurtje extra middagpauze dan ook welkom. Bedankt aan het organiserend comité voor jullie inzet.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum.

Inhoud syndiceren
Comments