NIEUWS

Evenement leerlingenraad

De leerlingenraad organiseerde op 2 juni enkele leuke activiteiten. Op deze warme en geslaagde dag was een uurtje extra middagpauze dan ook welkom. Bedankt aan het organiserend comité voor jullie inzet.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum.

Batterij-inzameling leerlingenraad

De inzamelactie t.v.v. de middag van de leerlingenraad werd een groot succes. In het totaal werd er 226,28 kg aan batterijen binnengebracht. De winnende klas werd uiteindelijk 6KWT met 7,086 kg per leerling. Eervolle vermeldingen zijn er voor 4ET met 6,922 kg/leerling en voor 3IW1 met 1,816 kg/leerling. De jongens van de winnende klas krijgen 2 juni tijdens de middagpauze van de leerlingenraad een gratis frietje aangeboden. Proficiat!

Columbus-enquête

In de periode van 6 tot 10 maart nemen de leerlingen van de 3e graad TSO deel aan de COLUMBUS-bevraging. Deze enquête is sinds dit jaar een verplichting voor alle middelbare scholen en zij peilt naar studiemotivatie, persoonlijkheid en competenties. De leerlingen van het zesde jaar ontvangen hierover feedback die hen zal helpen bij hun studiekeuze voor het hoger onderwijs.

Project duurzaamheid

Op woensdag 22 februari vond er een projectdag rond duurzaamheid plaats.

Leerlngen kregen die dag de kans om hun steentje bij te dragen aan de toekomst. Er kon gekozen worden uit meer dan 10 verschillende workshops. De mogelijkheden waren erg uiteenlopend van het ophalen van zwerfvuil tot het maken van Bioplastic.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum.

SIBBIS-week

Deze week organiseert onze school voor de zestiende keer haar projectweek ‘School in Bedrijf, Bedrijf in de School’.

Gedurende vier dagen maken de leerlingen tijdens diverse voordrachten, demonstratiesessies, bedrijfsbezoeken en workshops kennis met allerlei aspecten van de moderne bedrijfswereld. Dat daarbij ook veel aandacht gaat naar attitudes en sociale vaardigheden, spreekt voor zich.

Meer dan 40 instanties en bedrijven verlenen hun medewerking. In sommige klassen krijgen de leerlingen heel wat technisch diepgaande product- of gereedschapinformatie van vakmensen. Op andere plekken zijn het vertegenwoordigers van bijvoorbeeld het leger, de politie, de brandweer en de Lijn die de leerlingen een boeiende kijk op hun beroep presenteren.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum.

SVS-judocompetitie

Een welgemeende proficiat aan Shane Thys van 6EI! Hij won afgelopen woensdag de finale van de SVS-judocompetitie.

Langlaufen

Op dinsdag 24 januari trokken alle leerlingen en leerkrachten naar Rocherath (Büllingen) in de Oostkantons voor een dagje langlaufen. Iedereen keek ernaar uit want het was al meer dan 10 jaar geleden dat we nog eens op de latten hadden gestaan. De sportieve uitstap was een groot succes, het weer was goed en alles verliep vrij vlot en veilig. Daarom een welgemeende proficiat aan alle deelnemers voor de fijne sportieve inzet en aan alle begeleiders voor de goede organisatie.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum.

Bezoek tentoonstelling W.O. I

De leerlingen van 3IW brachten een tijdje geleden een bezoek aan de tentoonstelling over W.O. I in het C.C. De Kimpel van Bilzen. De leerlingen vonden het boeiend met dank aan de goede gids.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum.

Bezoek aan de Plantentuin van Meise

In het kader van de lessen aardrijkskunde maakten een aantal klassen van het 3de jaar een uitstap naar de Plantentuin van Meise.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum.

Opleiding ‘BA5’

Op woensdag 9 november gaf leerkracht Georges Broux les aan het onderhoudspersoneel en de collega’s elektriciteit. Deze nascholing, de opleiding ‘BA5’, wijst op de gevaren van het werken aan of nabij elektrische installaties die al dan niet onder spanning staan. In deze cursus leert men welke werkzaamheden door wie uitgevoerd mogen worden en welke risico's en veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum.

Inhoud syndiceren