PRAKTISCHE INFO

LESUREN

voormiddag: 08.35u. - 12.10u.

voormiddagpauze: 10.15u. - 10.30u.

namiddag: 13.00u. - 15.30u.

Opgelet: op woensdag eindigen de lessen om 12.05u omwille van de busregelingen

STUDIE

Elke dag, behalve woensdag, is er een begeleide studie na afloop van de lessen, telkens van 15.45u. tot 17.00u. 

Tijdens de kerst-, paas- en eindejaarstoetsen worden er speciale regelingen uitgewerkt. Deze zullen je op tijd en stond worden meegedeeld.

LESMATERIAAL

Handboeken en werkboeken worden aangekocht/gehuurd via de STANDAARD BOEKHANDEL. Info omtrent huur- en koopboeken wordt je door de school verstrekt.
Je turngerief (t-shirt en broekje) dien je op school aan te kopen. 

STUDIEBEURS

Voor de aanvraag van een schooltoelage kan je terecht op het secretariaat waar men je de nodige documenten bezorgt. Je kan een schooltoelage ook rechtstreeks aanvragen via de website www.studietoelagen.be

BEREIKBAARHEID

Het Sint-Lambertuscollege ligt op de Sint-Lambertuslaan 15 te Bilzen, aan de drukke verbindingsweg Hasselt-Maastricht.
De nabijheid van de overweg en de zo mogelijk nog drukkere spoorlijn Genk-Luik (50 meter van de schoolgebouwen) bemoeilijken de bereikbaarheid op bepaalde tijdstippen enorm. Wie met andere woorden op tijd op school wil zijn, houdt liefst rekening met de zeer vaak neergelaten slagbomen!

Kom je met de auto, dan kan je parkeren langs de Sint-Lambertuslaan zelf (let op: enkel op de zwarte stroken) of op de ruime parking voor het college of op de parking achter het college (Hasseltsepoort).

Fietsende leerkrachten stallen hun fiets links van de hoofdingang aan de Sint-Lambertuslaan.
Leerlingen met de fiets gebruiken de fietsenstalling aan de achterkant van het complex en komen de school dus binnen langs de Hasseltsepoort.

Diegenen die met de bus naar school komen, moeten uiteraard een busabonnement hebben.
Daarvoor moet je niet op school zijn, maar wel bij de diensten van De Lijn. Alle informatie hieromtrent kan je op voorhand raadplegen op de website van De Lijn.