NIEUWS

Hoge Rielen Vrijdag

Foto's Hoge Rielen vrijdag

 Foto's Vrijdag

Hoge Rielen donderdag

Foto's Hoge Rielen donderdag

foto's donderdag

Hoge Rielen Woensdag

foto's Hoge Rielen woensdag

Foto's woensdag

Fietscontrole SLC

Op vrijdag 22 september heeft de jaarlijkse fietscontrole plaatsgevonden.  De resultaten van deze controle zijn over het algemeen bemoedigend.
We stellen echter vast dat er nog enkele werkpunten zijn die de aandacht verdienen.

De voornaamste opmerkingen waren het ontbreken van de reflectoren en defecte verlichting. De politie zal de komende periode dan ook gerichte controles uitvoeren op de openbare weg. Iedereen die bij een controle niet in orde is krijgt een jongeren-pv en wordt verplicht om verkeerslessen te volgen op woensdagnamiddag.

De veiligheid van de kinderen staat uiteraard voorop en veiligheid in het verkeer is daarom een eerste stap in ons veiligheidsplan.

 

Foto's: Fietscontrole

Start schooljaar

Al onze leerlingen zijn hopelijk goed gestart. 

filmpje van de eerste dagen op school

1B op zeeklassen

Ook dit jaar zijn onze leerlingen van 1 B  op zeeklassen gegaan. Op het programma stond een stadsbezoek aan Menen. Ze bezochten er de kathedraal, de Anglicaanse kerk, de Menenpoort en de loopgraven Yorkshire Trench & Dug-out. Op dag 2 maakten ze onder een stralend zonnetje  een strandwandeling en mochten ze ravotten in de duinen. De garnaalvisser had veel bekijks. Ook in de namiddag waren ze erg actief tijdens sport en spel op het strand. Een gocartrace mocht zeker niet ontbreken. 

Dag drie op zeeklas: in de voormiddag werkten onze leerlingen aan opdrachten in het natuurcentrum 'De Nachtegaal' in De Panne. Buiten gingen ze op piratenzoektocht. Nadien brachten ze een bezoek aan de luchtmachtbasis van Koksijde met als afsluiter de opstijging van een Sea King. 

Vice-Vlaams kampioen Futsal

Onze schoolvoetbalploeg werd vice-Vlaams kampioen! Op het kampioenschap versloegen onze helden scholen uit Tervuren en Sint-Niklaas. Ze moesten enkel de duimen leggen tegen de latere winnaar, een school uit Mechelen. Een dikke proficiat

foto's

TruckXperience

De tweedejaars zijn afgelopen week een kijkje mogen gaan nemen in de vrachtwagens van TruckXperience! Hier kregen ze uitleg over het beroep van vrachtwagenchauffeur, het laden van een vrachtwagen, het uitstippelen van een route, de dode hoek, de cabine van een vrachtwagen .... Het was zeer leerrijk. 

foto's

Kangoeroewedstrijd

Vandaag ontvingen onze wiskundetoppers een prijs van de Kangoeroewedstrijd. De leerkrachten mochten uitdelen: 117 attesten voor deelname, 38 prijzen, 15 certificaten voor een plek in de Limburgse top 100 en 3 prijzen voor de jongens op de eerste plaats. Proficiat Meinder, Senne, Pieterjan en alle andere deelnemers! Hier is de vakgroep wiskunde erg trots op.

Project respect: "Orde en netheid"

Het volgende thema van onze project respect is deze week van start gegaan. We werken rond 'Orde en netheid'. Iedereen vindt het leuk als de school netjes is en daarom willen we iedereen bewust maken van hoe je daar zelf aan kan bijdragen. 

Inhoud syndiceren
Comments