NIEUWS

creativiteit

De leerlingen blijven ons verbazen met hun creativiteit en talent tijdens de uitdagingen en algemene vakken.

Rode Neuzen filmavond

Afgelopen vrijdag organiseerden we voor het tweede jaar op rij een Rode Neuzen filmavond. Maar liefst 320 leerlingen schreven zich in. Gepakt en gezakt met kussens, dekentjes en zelfs beanbags zochten ze een plaatsje in één van de twee 'filmzalen'. Dit jaar kozen we voor de film 'Eighth Grade'. Deze paste perfect in het thema van Rode Neuzen. Met de opbrengst hopen we wederom heel wat leerlingen die zich niet goed in hun vel voelen te kunnen helpen.

Mens en samenleving

Tijdens de lessen mens en samenleving bespreken de leerlingen wat gezonde en ongezonde voeding is. Ze hielden met foto's een dagboek bij en gaan op zoek naar gezonde maaltijden

Uitdagingen eerste jaar

Al onze uitdagingen zijn ondertussen vlot van start gegaan. De theetafel uit Alice in Wonderland uitbeelden, kookworkshops en speeddaten over het gebruik van sociale media...zijn slechts enkele voorbeelden van wat er op het programma staat. 

Sint-Lambertusdag 1 B

De leerlingen van 1B kregen tijdens de Sint-Lambertusdag en Projectdag heel wat activiteiten voorgeschoteld. Zo brachten ze een bezoekje aan het Gallo-Romeins Museum, knutselden ze heuse monsters, vond er een biotoopstudie plaats in onder andere Park Haffmans,... . Ze gaan ongetwijfeld moe, maar voldaan het weekend in!

scholencompetitie voetbal

Een nieuw schooljaar, een nieuwe start voor de scholencompetitie voetbal. Vanmiddag wonnen onze jongens hun wedstrijd tegen het Atlascollege in Genk. Het werd spannend, want na een 3-3 eindstand werden er penalty's (4-2) genomen. Proficiat, team!

Hoge Rielen

Naar jaarlijkse gewoonte zijn onze eerstejaars op ontmoetingsdagen in de Hoge Rielen. Een beetje regen houdt hen alvast niet tegen om er een geweldige tweedaagse van te maken.

Traject remediëren - verdiepen

In de eerste weken van het traject remediëren - verdiepen werken we aan een bundel leren leren en stellen we een weekplanning op. De leerlingen leggen ook hun diataaltesten af. Vanaf week vier kunnen ze zich verdelen over de drie lokalen waar ze gedurende drie keer een half uur kunnen verdiepen of remediëren voor Frans/wiskunde en Nederlands. Deze week werden onze eerstejaars geboeid door een wiskundespel.

Start schooljaar

De eerste schooldag is steeds een spannend moment voor zowel leerlingen als leerkrachten. Vandaag zijn er heel wat nieuwe leerlingen op onze school begonnen. We heten ze allemaal welkom.

Mei maand: Buiten leerklas.

Buiten leren, buiten spelen en buiten bewegen is leuk en heeft een gunstig effect op het welzijn van de leerlingen en de leerprestaties. Indien het weer het toelaat, zien we in de maand mei heel wat leerlingen met hun leerkracht op het grasveld of de speeplaats. 

Inhoud syndiceren