STEM 3 TW

STEM staat voor Sciences, Technology, Engineering en Mathematics. Stem is hot, hip en in! In het kader van de typische kenmerken van de studierichting Techniek-wetenschappen in IKSO- Hoeselt, namen mevr. N. COLLA en M. Valentin WIJNEN contact op met het UCLL . Een aantal laatstejaars van UCLL - onder leiding van An Moors- kwamen exclusief voor het realiseren van hun bacchelor-opdracht, dit project uittesten. Daarbij ging het om een zuiver STEM-traject. Dat wil zeggen dat de leerlingen àlle stappen van probleemstelling, onderzoeksvragen, planning van proeven, benodigdheden, experimenten uitvoeren, foutenanalyse én evaluatie doorliepen. Dat gebeurde tijdens de labo's chemie, fysica, biologie.

In 3 TW onderzochten we tijdens STEM  hoe je op de beste manier olie kan halen uit avocado's en uit amandelen. Deze olie wordt gebruikt in zonnecrèmes en minarines... Op een uiterst gedreven en enthousiaste manier werkten we intensief. Het filmpje illustreert wat we realiseerden. Op een unieke manier werd in de praktijk geleerd.

Met dank aan de studenten van UCLL, hun begeleiders Mevr. Lieve EVENS , M. Filip PONCELET en alle leraars die hun medewerking verleenden. 

Comments