Hoorcentrum Laperre - Verzorging Voeding

Aangezien we in de tweede graad Verzorging - Voeding een kijk nemen naar onszelf en de werking van ons lichaam horen daar ook onze zintuigen bij. We brachten daarom op maandag 13/11 een bezoek aan hoorcentrum Laperre te Bilzen. Hier werden we vriendelijk en enthousiast onthaald.

Na een uitleg over de verschillende hoorapparaten die er ondertussen op de markt werden gebracht, mochten we in groepjes de hoorapparaten van dichterbij bekijken. Maar niet alleen bekijken, we mochten ze uitproberen, een batterij leren vervangen, een filter vervangen, een hoorapparaat zuiver maken op verschillende manieren. 

Terwijl iedereen aan het werk was, werd 1 groepje meegenomen naar een aparte ruimte. In deze ruimte werd van ieder van ons een test afgenomen... Hoe goed werkt ons gehoor nog? Want sommigen van ons gaan al geregeld naar een fuif en hebben al wel eens ervaren dat ze na de fuif een fluittoon hoorden in de oren. Dit is eigenlijk niet goed, het zijn signalen dat ons gehoor werd blootgesteld aan teveel decibels.

Na de test kregen we uitleg hoe we gehoorschade kunnen beperken: de verschillende soorten oordoppen. 

We hebben dit ervaren als een leuke en leerrijke namiddag waarbij we ook ons eigen lichaam wat beter leerden kennen. 

4 Verzorging - Voeding

Meer foto's vind je hier.