Belfairbeurs 2019

De leerlingen van 6OL, 6BE en 6AI zijn met de oefenfirma IXO Wood en IXO Electronix op donderdag 14 maart 2019 naar de Belfair beurs te Brussel geweest. Op deze beurs stonden ongeveer 140 oefenfirma’s. Het concept oefenfirma dient om leerlingen te leren hoe het in het bedrijfsleven er aan toe gaat. Hiermee wordt bedoeld dat je niets tastbaar meekrijgt met uitzondering van de papierstromen.

Alvorens we naar de beurs gingen is er veel werk aan vooraf gegaan. Denk hierbij aan het ontwerpen van een catalogus, een nieuw logo, een bestelbon, een website, … . Ook hebben we een succesvolle beurspromotie bedacht. Deze was dat je bij een aankoop van de iPhone XS Max, 50 procent korting krijgt op de Apple Watch.

Ook moesten we verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen. Een van deze opdrachten was het voeren van een zo goed mogelijk verkoopgesprek om zoveel mogelijk te verkopen. Voordat we dit verkoopgesprek konden voeren, moesten we de potentiële klanten ook aanspreken. Zelf hebben we ook producten aangekocht bij andere oefenfirma’s en moesten we sterk onderhandeling over de prijs.

Nu hebben we een nog beter beeld gekregen van de werking in de prakijk, het blijft toch anders dan een hele hoop theorie. ☺

Comments