NIEUWS

Openingsuren Kerstvakantie

De school zal geopend zijn tijdens de Kerstvakantie op donderdag 27/12 van 9.00-12.00u en op donderdag 3 januari van 9.00u-16.00u

OL en HZ: Attitude by TRIXXO

Op dinsdag 23 oktober 2018 is Melissa Spalanca van Trixxo voor de leerlingen van 5 OL, 6 OL, 7 LOG, 5 HZ , 6 HZ en 7 HS een uiteenzetting komen geven over de juiste arbeidsattitudes.

Het was een leerrijke namiddag waarbij aan de leerlingen veel tips gegeven werden die ze nu reeds tijdens hun stage en later in hun job kunnen gebruiken.

5OL: Bezoek wereldwinkel

Op dinsdag 16 oktober 2018 is 5 OL op bezoek geweest bij de Wereldwinkel in Bilzen.

De leerlingen zijn er via een spel meer te weten gekomen over wat eerlijke handel precies inhoudt. Er werd hen het verhaal verteld van de cacaoboer in Ivoorkust. De interessante uitleg werd afgesloten met een proeverij van een aantal fair trade-producten. Kanshebbers om toe te voegen aan het assortiment fair trade-producten in het schoolwinkeltje?

6TW: Chemonomics

Op dinsdag 6 november hebben de leerlingen van 6 TW in het kader van hun eindwerk deelgenomen aan de kick-off van het chemonomics project.

Zij zullen werken rond het thema duurzame energie. Hun opdracht is een experiment of een voorstel of een verbetering aan een reeds bestaand concept of een uitvinding uit te werken om energie duurzaam op te wekken of om energie duurzaam op te slaan.

Om tot een briljant idee te komen, hebben zij op de kick-offdag verschillende workshops gevolgd.

Brainstormen, kritisch denken, hoe wetenschappelijke informatie opzoeken, hoe een business model opstellen, kennismaken met het wetenschappelijk onderzoek van verschillende doctoraatsstudenten, …

Het was een goedgevulde, zeer leuke en leerrijke dag!

4STW: Halloween

In de week voor de Allerheilgen vakantie hebben de leerlingen van 4STWa/b kinderen van het lager onderwijs en de laatste kleuterklas mogen ontvangen. Iedere klas werd een hele voormiddag ondergedompeld in de sfeer van Halloween. De kleuters en de kinderen van de lagere school hebben naar harte lust kunnen knutselen, koken, ravotten,… .

Zowel onze leerlingen als onze bezoekertjes waren verkleed wat het geheel nog mooier maakte. Op het einde van de voormiddag waren de leerlingen van STW moe maar voldaan!

4VV: bloemschikken met ouderen

Op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober hebben de leerlingen van 4 Verzorging-Voeding kennis gemaakt met planten. 
Ze hebben dit op een leuke manier gedaan en hebben de oudere zorgvrager uitgenodigd om te bloemschikken. 
De leerlingen hadden in de les zorg voor voeding heerlijke wafels en cake gebakken. 

De oudere zorgvrager werd dan ook echt verwend, niet enkel met wafels en cake maar ook met de warmte en liefde van de leerlingen. De kennismaking met de oudere zorgvrager was een aangename ontmoeting. 

6HZ geeft workshop handverzorging

Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen hield vorige week donderdag een congres in Alden Biesen.

Onze school werd gevraagd om een workshop handverzorging te geven. De leerlingen van 6 Haarzorg hebben deze kans met beide handen gegrepen. Het was voor de deelnemende leraars een leuke ontspanning tijdens een drukke congresdag en voor de leerlingen was het een fijne ervaring.

IKSO is stageschool van het jaar!

Trots en fier kunnen we jullie melden dat we op donderdag 31 mei in een goed gevulde Limburghal verkozen zijn tot stageschool van het jaar. De awards worden jaarlijks uitgereikt door Voka, een onafhankelijke jury (bestaande uit mensen uit de bedrijfswereld, provincie en onderwijsinspectie) beoordelen stagedossiers van de Limburgse scholen en kiest er ieder jaar drie uit die het podium op mogen. Vorig jaar waren we nog bij de laatste drie, dit jaar winnen we de oppergaai en mogen we ons toch minstens 1 jaar de beste stageschool van Limburg noemen.

Leerlingenraad derde graad

De eindexamens lonken. Maar voor we er met ijver en moed invliegen willen we graag de leerlingenraad van de derde graad in de kijker zetten. Zij hebben zich namelijk voor verschillende activiteiten met hart en ziel gegeven.

Zo was er het galabal, de Kerstactiviteit, pyjamadag en wereld downsyndroomdag. De leerlingen planden de activiteiten, zorgde voor marketing en PR en gebruikten hun organisatorisch talent om alles in goede banen te leiden.

Bedankt aan alle leden voor hun initiatief en inzet!

Bekijk zeker ook de foto's hieronder!

Erasmus+

Dinsdag 22 mei vertrekken 29 leerlingen van het laatste jaar BSO op buitenlandse stage. Zij zullen gedurende drie weken werken bij lokale ondernemers of in verzorgingsinstellingen. De competenties die zij verworven hebben in de afgelopen studiejaren in IKSO zullen ze nu kunnen tonen in een nieuwe setting: ander land, andere taal en nieuwe cultuur.

Deze transfer van kennis, vaardigheden en attitudes zal hen helpen om sterker op de arbeidsmarkt te verschijnen als zij gaan solliciteren; door het verblijf in groep en het samen huishouden worden ze ook voorbereid om zelfredzaam in de wereld te staan.

Het Erasmus+ project biedt onze leerlingen de kans om te ervaren hoe goed ze zijn in hun werk.  Tevens ervaren ze hoe zingeving en burgerschap geen ideologische begrippen zijn, maar instrumenten om een samenleving op te bouwen.

Inhoud syndiceren