6VZ-A: Bezoek Wit-Gele kruis

Het was een erg leerrijke en interessante voormiddag. We zijn heel goed onthaald geweest, met warme en  koude dranken en zelfs een klein hapje. Dit hebben we ons laten smaken.

Als verzorgende kan je bij het WGK werken! Wat is dat een boeiende job! Hulpbehoevende mensen thuis helpen, gaande van verzorgen, hulp bieden in het huishouden, boodschappen doen, activiteiten doen .... niet enkel ouderen kunnen op onze hulp rekenen maar ook jongeren kunnen rekenen op hulp. Deze uiteenzetting heeft  ons doen nadenken over een eventuele toekomst als verzorgende bij het Wit-Gele Kruis! (Klik "Lees verder" voor vervolg)

Een tweede gedeelte van de voormiddag was initiatie reanimeren. Alles werd heel duidelijk uitgelegd en ondersteund door een PPT. Deze PPT was erg overzichtelijk.  Het was veel theorie, maar doordat we de kans kregen om de praktijk in te oefenen op een reanimatiepop bleef onze aandacht wel scherp. Het is belangrijk dat wij als verzorgenden  kunnen reanimeren, want wij als verzorgenden kunnen dit in de zorgsector tegenkomen. Velen  onder ons dachten zeker dat we wisten hoe we moesten reanimeren, maar toch kwamen er nog andere dingen bij kijken waar we voordien niet over nagedacht hadden.

Debby Croux
6VZ-A

Comments