5OL: Intern transport en stockage

Wij, de leerlingen van 5 OL, zijn op donderdag 7 december op bedrijfsbezoek geweest bij het bedrijf Logis in Opglabbeek. Logis is een opleidingscentrum voor magazijnfuncties. Je kan er bijvoorbeeld een opleiding volgen om met een heftruck te rijden.

Wij zijn rond de middag aangekomen bij het opleidingscentrum Logis. Na een warm ontvangst zijn wij naar een lokaal gegaan in het bedrijf. Voor dat wij zelf in het opleidingscentrum mochten kregen wij eerst de nodige theorie. De theorie werd uitgelegd aan de hand van een PowerPoint. Als eerste leerden we over hoe het transport te werk gaat. Ze legden ons uit hoe je goederen kan vervoeren zoals bijvoorbeeld via het vliegtuig, de boot, de vrachtwagen en de trein. Op de PowerPoint kregen wij ook te zien welke interne transportmiddelen zij in het bedrijf hebben. Bij ieder intern transportmiddel kregen wij uitleg over wat het allemaal kan doen en voor wat je het het beste gebruikt. De volgende theorie les ging over de verschillende stellingen die je in een bedrijf hebt. We hebben ook een korte uitleg gehad over de verschillende soorten palletten. De uitleg van de palletten ging vooral over de breedte en de lengte en welke het belangrijkste zijn voor onze job later. Toen de theorie voorbij was mochten we in het magazijn zelf opzoek gaan naar de dingen die wij geleerd hadden. We zochten naar de verschillende interne transportmiddelen en na de middag hebben we deze samen besproken. We kregen bij iedere pallet of iedere stelling een uitleg. We mochten ook de rolbrug eens besturen. Nadat we dat gedaan hebben kwamen we in de batterij-oplaadruimte. We kregen uitleg over de gevaren die komen kijken bij het opladen van batterijen en wat je moet doen als er iets misloopt. Na de hele uitleg mochten wij zelf met de interne transportmiddelen rijden. We hebben gereden met de heftruck, de reachtruck, de orderpicktruck, de elektrotranspallet en we mochten ook een keertje in de lucht met de hoogwerker. Toen we dat allemaal gedaan hadden was onze dag al voorbij en moesten we terug naar huis.

Ik vond het persoonlijk een leuke dag. We hebben veel bijgeleerd over de transportvoertuigen, de stellingen en de palletten. Ik vond het wel jammer dat we niet konden leren hoe we in de toekomst moeten orderpicken. Het zou het veel interessanter hebben gemaakt als we het al doende leerden. Persoonlijk vond ik het ook jammer dat ze niet hebben aangegeven dat we onze eigen werkschoenen moesten meenemen. Voor de rest vond ik het een heel erg leuke dag en ik heb er heel veel van bijgeleerd. Het heeft mij ook laten zien dat logistiek meer is dan alleen maar goederen uitpakken. De dag heeft mij meer nieuwsgierig gemaakt naar een logistieke job in de toekomst. Ik zou ook graag mijn opleidingen bij Logis willen volgen om met een heftruck te leren rijden.

Inya Linmans
5OL

Comments