NIEUWS

Taaltip 2

Weer een opmerkelijke taaltip!

Taaltip 1

Nieuwe taaltip.
Iedereen een leuk schooljaar gewenst, zodat we dit jaar geslaagd kunnen noemen!

BCG TONGEREN = GOED DOEL JIEHA!-PROJECT 4BE

De leeronderneming BEC2Business, opgericht door de leerlingen van 4 Handel, zal dit jaar de gerealiseerde winst schenken aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) te Tongeren.

Het BCG is een mobiliteitsorganisatie die sinds 1990 blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Een geleidehond draagt nl. bij tot de integratie van blinde of slechtziende personen in onze maatschappij. De hond geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Op 9 maart jl. bezochten de leerlingen hun goede doel. Eerst werden de doelstellingen van het BCG, a.d.h.v. een film, verduidelijkt:

- het kweken en opleiden van honden tot blindengeleidehonden,

- visueel gehandicapte personen leren omgaan met hun geleidehond,

- blijvende nazorg verlenen aan de hond en de geleidehondgebruiker.

Vervolgens mochten de leerlingen vragen stellen aan Geert die samen met zijn geleidehond Rebbel extra toelichting kwam geven. Tot slot kregen de leerlngen een rondleiding in het centrum.

WERKPLEKLEREN 3OA EN 4OA

Op woensdag 4 maart jl. brachten de leerlingen van de 2de graad Kantoor een bezoek aan Lowette Gifts te Sint‑Truiden. Dit bedrijf is eveneens één van de sponsors vermeld op het busje van de scholengemeenschap.

Binnen het vak Office & Retail werken de leerlingen rond M&C, een bedrijf gespecialiseerd in relatiegeschenken. Door hun bezoek aan Lowette Gifts kregen zij een werkelijk beeld van het assortiment dat ook terug te vinden is binnen hun eigen spilbedrijf.

De eigenaar Peter Lowette, beantwoordde al hun vragen en gaf de 3de en 4de-jaars een rondleiding langs de verschillende afdelingen van zijn bedrijf. Naast de showroom kwamen de afdelingen administratie, drukkerij, magazijn en expeditie aan bod.

Onze leerlingen staken zelf ook de handen uit de mouwen: bestellingen klaarmaken voor klanten en goederen inpakken volgens wens van de klant. In het magazijn werden zelfs de eerste rijvaardigheden met een elektrotranspallet geoefend.

Na enkele hartverwarmende reacties, van de leerlingen aan de organisatie, ontvingen ze allemaal een met lasertechniek gepersonaliseerde balpen.

Taaltip

Taaltip 10!

Valentijn in 4STW A en B

Onze leerlingen van 4STW a/b hebben gewerkt rond het thema Valentijn.

We zijn op onderzoek uit gegaan naar de betekenis van Valentijn en hebben besproken wat de leerlingen vinden van dit gebeuren. Er werd zelfs een speeddate georganiseerd binnen de verschillende IO-groepen.

Als kers op de taart moesten de leerlingen per 2 een Valentijn menu uitwerken en uiteraard deze gerechten ook klaarmaken in de keuken. Het was een mooi resultaat!!!

Werkplekleren 5STW-A

Op vrijdagnamiddag ontving 5 STWa 10 bewoners van het WZC ter Hulst. De leerlingen hadden een hele namiddag uitgewerkt voor onze bezoekers. Er was een groep verantwoordelijk voor de catering en de andere 4 groepen werkten een korte activiteit uit. Karaoké, hints, bingo en kienen stond op het programma. Tussendoor werden de bejaarden getrakteerd op een tasje koffie met een lekker cakeje, een wafel of een stuk taart. Zowel voor jong als oud was het een hele ervaring. Het contact tussen de leerlingen en de bejaarden was hartverwarmend. Een gesprekje aangaan, samen zingen, helpen tijdens de verschillende activiteiten het verliep allemaal vlot!

Met de een polonaise op het liedje ‘heb je even voor mij’ namen we rond 15u afscheid van onze bezoekers.

Taaltip

Taaltip negen!

Werkplekleren 5STW

Via het vak intergrale opdrachten hebben onze leerlingen kennis gemaakt met allerlei beroepen binnen de sociale sector. Op deze manier hebben we onze leerlingen een 'eerste indruk' willen geven van welke keuzemogelijkheden er allemaal zijn na de studierichting STW. Onderzoek doen naar welke hogere studie bij welk beroep past was één van de opdrachten. Maar uiteraard was er nog een andere invalshoek, namelijk het contact met bepaalde doelgroepen.

Het bezoek aan een WZC was één van onze werkplekken. Hier hebben onze leerlingen wat uitleg gekregen en hebben ze een activiteit met de bewoners gedaan. Een spelletjesnamiddag stond op het programma. Onze leerlingen hebben dit uitgewerkt, begeleid en zelf ook actief mee gedaan. Ook een babbeltje met de bewoners hoorde er bij.

Taaltip

Nummer 8!

Inhoud syndiceren
Comments