NIEUWS

Taaltip 6

Weer een zwaarwegende taaltip!

Taaltip 5

Taaltip nummer 5.
Maak eens een leuke herfstwandeling. Hopelijk krijg je er geen blaren van.

Taaltip 4

Nieuwe taaltip. Juist op tijd voor Halloween.

Taaltip 3

Die jongen is helemaal gek van dat meisje.

Taaltip 2

Weer een opmerkelijke taaltip!

Taaltip 1

Nieuwe taaltip.
Iedereen een leuk schooljaar gewenst, zodat we dit jaar geslaagd kunnen noemen!

BCG TONGEREN = GOED DOEL JIEHA!-PROJECT 4BE

De leeronderneming BEC2Business, opgericht door de leerlingen van 4 Handel, zal dit jaar de gerealiseerde winst schenken aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) te Tongeren.

Het BCG is een mobiliteitsorganisatie die sinds 1990 blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Een geleidehond draagt nl. bij tot de integratie van blinde of slechtziende personen in onze maatschappij. De hond geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Op 9 maart jl. bezochten de leerlingen hun goede doel. Eerst werden de doelstellingen van het BCG, a.d.h.v. een film, verduidelijkt:

- het kweken en opleiden van honden tot blindengeleidehonden,

- visueel gehandicapte personen leren omgaan met hun geleidehond,

- blijvende nazorg verlenen aan de hond en de geleidehondgebruiker.

Vervolgens mochten de leerlingen vragen stellen aan Geert die samen met zijn geleidehond Rebbel extra toelichting kwam geven. Tot slot kregen de leerlngen een rondleiding in het centrum.

WERKPLEKLEREN 3OA EN 4OA

Op woensdag 4 maart jl. brachten de leerlingen van de 2de graad Kantoor een bezoek aan Lowette Gifts te Sint‑Truiden. Dit bedrijf is eveneens één van de sponsors vermeld op het busje van de scholengemeenschap.

Binnen het vak Office & Retail werken de leerlingen rond M&C, een bedrijf gespecialiseerd in relatiegeschenken. Door hun bezoek aan Lowette Gifts kregen zij een werkelijk beeld van het assortiment dat ook terug te vinden is binnen hun eigen spilbedrijf.

De eigenaar Peter Lowette, beantwoordde al hun vragen en gaf de 3de en 4de-jaars een rondleiding langs de verschillende afdelingen van zijn bedrijf. Naast de showroom kwamen de afdelingen administratie, drukkerij, magazijn en expeditie aan bod.

Onze leerlingen staken zelf ook de handen uit de mouwen: bestellingen klaarmaken voor klanten en goederen inpakken volgens wens van de klant. In het magazijn werden zelfs de eerste rijvaardigheden met een elektrotranspallet geoefend.

Na enkele hartverwarmende reacties, van de leerlingen aan de organisatie, ontvingen ze allemaal een met lasertechniek gepersonaliseerde balpen.

Taaltip

Taaltip 10!

Valentijn in 4STW A en B

Onze leerlingen van 4STW a/b hebben gewerkt rond het thema Valentijn.

We zijn op onderzoek uit gegaan naar de betekenis van Valentijn en hebben besproken wat de leerlingen vinden van dit gebeuren. Er werd zelfs een speeddate georganiseerd binnen de verschillende IO-groepen.

Als kers op de taart moesten de leerlingen per 2 een Valentijn menu uitwerken en uiteraard deze gerechten ook klaarmaken in de keuken. Het was een mooi resultaat!!!

Inhoud syndiceren
Comments