NIEUWS

Taaltip 8

Taaltip 8! We geven je nog eens een rebus.

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Taaltip 7

IKSO's nieuwe taaltip!

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Taaltip 6

De taaltips zoeven ons rond de oren. Hier alweer officiële taaltip nummer 6.

Taaltip 5

Moet met een korreltje zout genomen worden volgens een bepaalde leerkracht Frans.

Heftruckopleiding 7 logistiek

De jaarlijkse heftruckopleiding is weer in volle gang. Vorige week konden de leerlingen al 5 dagen trainen en oefenen. Na het verlof komen nog eens 3 dagen om de cursus af te ronden. Hier kan je enkele beelden zien van de afgelopen week.

Gezondheidsbevordering – winkelbezoek – 3 maatschappij en welzijn

Binnen de lessen gezondheidsbevordering hebben we het thema ‘mijn gezonde keuze’ aan bod laten komen. In functie van deze lessen hebben we dan een bezoek gebracht aan de supermarkt.

Na het bestuderen van de voedings- en bewegingsdriehoek kwam de praktische toepassing aan bod. Kies en maak zelf een gezond gerecht klaar. Om iets klaar te maken heb je ingrediënten nodig en die zijn we dan ook klassikaal gaan kopen. Aan de hand van het gemaakte boodschappenlijstje werden de inkopen gedaan.

Op welke manier kan ik in de winkel een gezonde keuze maken? Hoe kan ik gelijkaardige producten met elkaar vergelijken? Wat is de nutriscore? Hoe lees ik een voedingswaarde-etiket? Al deze items kwamen in de theorielessen aan bod en nu volgde de toepassing via een winkeloefening.

Via deze oefeningen staan de leerlingen stil bij gezonde voeding en ook bij het feit dat een gezonde keuze start bij de voorbereiding thuis door het maken van een weekmenu en/of boodschappenlijstje.

4TSO Luik

Vandaag ging 4TSO op excursie naar Luik. C'était magnifique!

Taaltip 4!

_

Taaltip 3

Altijd de kleine lettertjes lezen...

Taaltip 2

Klik op de afbeelding voor een groot formaat.

Inhoud syndiceren
Comments