NIEUWS

Taalptip

Nummer 5 van het jaar.

Stage 5 Verzorging

Na de herfstvakantie starten we met onze allereerste stage.  Hier hebben wij (5VZA) toch wel naar uitgekeken. Het is nog steeds een spannend vooruitzicht om voor het eerst in een woonzorgcentrum, een onthaalmoeder of een kinderdagverblijf stage te lopen. Maar we hebben er nu twee weken voorbereiding opzitten. 

Onze laatste voorbereiding stond vooral in het teken van ervaren... ervaren hoe het is om door iemand anders verzorgd te worden. En om te voelen hoe het werkelijk is om iemand te wassen. Dus deze keer niet op poppen oefenen, maar op elkaar! 

Fleuramour in IKSO

Woensdag 23 oktober hadden de leerlingen van 4 Verzorging - Voeding gezellige, goedlachse dames op bezoek. Ze hebben samen mooie herfst bloemstukjes gemaakt voor Allerheiligen. Ondertussen verwenden onze leerlingen de dames met heerlijk zelfgemaakt gebak en koffie.

Meer foto's vind je op onze Facebookpagina.

Verzorging bezoekt Demerhof

Op donderdag 24/10 brachten we een bezoek aan WZC Demerhof. Dit om kennis te maken met een woonzorgcentrum.  We kregen uitleg van diensthoofd Veerle. Zij gaf eerst de algemene uitleg van het woonzorgcentrum : hoeveel mensen verblijven er, welke mensen werken er, wat is de taak van een zorgkundige, een verpleegkundige... Daarna liet ze ons het woonzorgcentrum zien. Een kamer van een bewoner, de badkamer en alle gemeenschappelijke ruimtes.  

Als laatste werden ons de actieve en passieve tillift gedemonstreerd. Maar daar bleef het niet bij. We mochten dit met elkaar oefenen! Dit was wel een beetje spannend en eng... elkaar vertrouwen dat we dit goed hadden gedaan en dus ook niet konden vallen! 

Het was een zeer leerrijke voormiddag met leuke momenten! 

4VV: project Filipijns koken

Kumusta!

Vrijdag 25 oktober zijn de leerlingen van 4 Verzorging-Voeding van Italië naar de Filipijnen getrokken. Ze hebben genoten van een heerlijke workshop vol met verrassingen en veel lekkers. 
Als slot werd er hen een typisch Aziatisch dessertje aangeboden!

Check onze Facebookpagina voor meer foto's!

4VV: Casa di mama

Buona giornata a tutti

18 oktober hebben de leerlingen van 4 Verzorging-Voeding een Italiaanse kookles gehad met CASA DI MAMA! Ze heeft ons laten proeven van lekkere Italiaanse gerechtjes. De leerlingen hebben genoten van een heerlijk "al dente" buffet dat ze zelf hebben klaargemaakt met een Italiaanse toets! Hierna was er nog een traditioneel DOLCE! Dit was binnen de les eten met een visie en cultuur. Volgende week gaan we op reis naar de Filipijnen!

Bella Ciao!

Voor meer foto's check onze facebookpagina!

Taaltip

Taaltip 4 is hier!

4STW: Biotoopstudie vijver

Op dinsdag 8/10 gingen alle leerlingen van 4STW op biotoopstudie in Jackey's bos in Hoeselt.

Deze studie gebeurde onder begeleiding van studenten van de UCLL die in hun 2de jaar lerarenopleiding biologie zitten.

In groepjes van 7 leerlingen, met de hulp van 2 studenten, onderzochten ze de waterkwaliteit van de grootste vijver in het bos.

Ze deden dit door de macro-minvertebraten te bestuderen. Ze vonden o.a. eendagsvliegen, waterjuffers, duikerwantsen, zoetwaterpissebedden en zelfs een zoetwaterschorpioen. De waterkwaliteit van de vijver is verontreinigd. Deze conclusie werd ook nog bevestigd door de waterplanten rond de vijver te bestuderen. Ze vonden o.o. gedoornd hoornblad, gele plomp, reuzenpaardenstaart, brandnetels, hondsdraf...

De leerlingen hebben de leerstof in de praktijk kunnen vaststellen en werkten gemotiveerd mee aan dit onderzoek. Het was dan ook een fijne en leerrijke namiddag voor iedereen!

Meer foto's vind je op onze facebookpagina.

Taaltip

Tijd voor een nieuwe taaltip!

Chemonomics: kick-off

Op vrijdag 4 oktober hebben de leerlingen van 6AI, 6BE en 6TW in het kader van hun eindwerk deelgenomen aan de kick-off van het chemonomics project.

Het eindwerk heeft als thema duurzame energie. Hun opdracht is een experiment of een voorstel of een verbetering aan een reeds bestaand concept of een uitvinding uit te werken om energie duurzaam op te wekken of om energie duurzaam op te slaan.

Alle leerlingen hebben op de kick-off dag verschillende workshops gevolgd.

Brainstormen, hoe wetenschappelijke informatie opzoeken, kennismaken met meerdere doctoraatsstudenten die hun zullen begeleiden als peter, …

Het was een goedgevulde dag. En nu aan het werk om een haalbaar en misschien wel een briljant idee te vinden!

Wordt vervolgd…

Inhoud syndiceren