NIEUWS

Sint in 4STW-B

Omdat het woensdag 6 december de laatste les voor de examens was én ook nog eens Sinterklaas, hebben de leerlingen van 4 STW-B speculaas gebakken. Het resultaat mocht er zijn.

Moelleux in 4STW

De leerlingen van 4STW-B hebben moelleux gemaakt tijdens IO en dit is het resultaat.

4VV naar de breg

Op donderdag 23 november gingen de leerlingen van 4VV voorlezen in de lagere school in Eigenbilzen.

Met 19 verschillende kamishibai verhalen en evenveel activiteiten werden de leerlingen van 4vv met open armen ontvangen door de leerlingen van de breg. Er werd getekend, geknutseld, gespeeld en heel geboeid geluisterd. 
Het was voor alle partijen een superleuke ervaring die te snel eindigde. Met tekeningen en veel gezwaai keerden we huiswaarts.

4vv 

De foto's vind je hier.

Hoorcentrum Laperre - Verzorging Voeding

Aangezien we in de tweede graad Verzorging - Voeding een kijk nemen naar onszelf en de werking van ons lichaam horen daar ook onze zintuigen bij. We brachten daarom op maandag 13/11 een bezoek aan hoorcentrum Laperre te Bilzen. Hier werden we vriendelijk en enthousiast onthaald.

Na een uitleg over de verschillende hoorapparaten die er ondertussen op de markt werden gebracht, mochten we in groepjes de hoorapparaten van dichterbij bekijken. Maar niet alleen bekijken, we mochten ze uitproberen, een batterij leren vervangen, een filter vervangen, een hoorapparaat zuiver maken op verschillende manieren. 

Terwijl iedereen aan het werk was, werd 1 groepje meegenomen naar een aparte ruimte. In deze ruimte werd van ieder van ons een test afgenomen... Hoe goed werkt ons gehoor nog? Want sommigen van ons gaan al geregeld naar een fuif en hebben al wel eens ervaren dat ze na de fuif een fluittoon hoorden in de oren. Dit is eigenlijk niet goed, het zijn signalen dat ons gehoor werd blootgesteld aan teveel decibels.

Na de test kregen we uitleg hoe we gehoorschade kunnen beperken: de verschillende soorten oordoppen. 

Halloweenfeest 4STW

In de week voor de Allerheilgen vakantie hebben de leerlingen van 4STWa/b/c kinderen van het lager onderwijs en de laatste kleuterklas mogen ontvangen.

Iedere klas werd een hele voormiddag ondergedompeld in de sfeer van Halloween. De kleuters en de kinderen van de lagere school hebben naar hartelust kunnen knutselen, koken, ravotten,… . Zowel onze leerlingen als onze bezoekertjes waren verkleed wat het geheel nog mooier maakte.

Op het einde van de voormiddag konden we terecht fier zijn op de leerlingen van STW!

Meer foto's kunnen hier gevonden worden.

Reflectie stage 6BE en 6AI

Van maandag 16 oktober 2017 tot en met vrijdag 27 oktober 2017 hebben de leerlingen van 6BE en 6AI stage gedaan in een bedrijf naar keuze. Ikzelf heb mijn stage gedaan bij Sappi Lanaken nv. Sappi staat voor South African Paper and Pulp Industry. Dit bedrijf houdt zich dus bezig met het fabriceren van papier. Deze stage was in functie van het vak bedrijfseconomie.

Studiereis Aken

Maandag 6 november hebben de leerlingen van 3TSO een bezoek gebracht aan de stad van Karel De Grote: Aken.

Ze hebben er de Dom en de Schatkamer bezocht. Hier kwamen ze meer te weten over het leven van Karel De Grote.

In de namiddag hebben de leerlingen een stadswandeling gemaakt door het centrum van Aken waar ze uitleg kregen over de geschiedenis van Aken.

De sfeerbeelden kan je terugvinden door hier te klikken.

Halloween 3 Haarzorg

Halloween is weer in aantocht en dat hebben ze in haarzorg goed begrepen. Speciaal voor de gelegenheid maakten de leerlingen van 3 haarzorg enkele creatieve kapsel.

Sportdag

Op 19 september was het sportdag in onze school. Een resem activiteiten werd ons voorgeschoteld.

Het weer zat goed en we konden ons uitleven met onze klasgenoten. Het was een echte topdag!

Voor foto's klik je op een link naar keuze:

Foto's derde jaar

Foto's vierde jaar

Foto's kayak

Foto's fietsen

Proclamatie 2017

Proficiat aan alle geslaagden!

De foto's vind je door hier te klikken.

 

Inhoud syndiceren
Comments