NIEUWS

Werkplekleren 5STW

Via het vak intergrale opdrachten hebben onze leerlingen kennis gemaakt met allerlei beroepen binnen de sociale sector. Op deze manier hebben we onze leerlingen een 'eerste indruk' willen geven van welke keuzemogelijkheden er allemaal zijn na de studierichting STW. Onderzoek doen naar welke hogere studie bij welk beroep past was één van de opdrachten. Maar uiteraard was er nog een andere invalshoek, namelijk het contact met bepaalde doelgroepen.

Het bezoek aan een WZC was één van onze werkplekken. Hier hebben onze leerlingen wat uitleg gekregen en hebben ze een activiteit met de bewoners gedaan. Een spelletjesnamiddag stond op het programma. Onze leerlingen hebben dit uitgewerkt, begeleid en zelf ook actief mee gedaan. Ook een babbeltje met de bewoners hoorde er bij.

Taaltip

Nummer 8!

taaltip!

#07

Openingsuren Kerstvakantie

Tijdens de Kerstvakantie zal de school geopend zijn op volgende momenten:

vrijdag 27 december van 9.00-12.00u

vrijdag 3 januari van 9.00- 12.00u

Erasmus+

Vandaag kreeg het team Erasmus+ een mooie beloning voor het harde werk. Vanaf morgen gaan ze met de leerlingen in rechte lijn richting buitenlandse stage. 

Veel succes voor collega's en leerlingen!

De sint in 4VV

Op 6 december had 4VV een leuke voormiddag.
Ze hebben oudere zorgvragers mogen ontvangen en hun in de watten gelegd met koffie en gebak.
Ook speelden ze samen verschillende gezelschapsspelletjes.

Taaltip

Taaltip nummer 6!

Viro-beurs

Op donderdag 21 november deden 6 Handel en 6 Office & Logistics mee aan de VIRO-beurs in de PXL in Hasselt.
Zij hebben daar hun eigen stand opgebouwd voor hun oefenfirma's IXO Electronix en IXO Wood.
Zij hebben op deze beurs niet alleen producten verkocht maar ze zijn ook zelf aankopen gaan doen bij andere aanwezige oefenfirma's. Zij hebben dus heel wat verkoopsgesprekken gevoerd en onderhandeld over prijzen en leveringen.  Ook hebben ze de concurrentie goed bestudeerd zodat ze voor de komende Belfair-beurs in Mechelen misschien nog wat aanpassingen gaan doen aan hun promotie, stand of verkooptechnieken

Taalptip

Nummer 5 van het jaar.

Stage 5 Verzorging

Na de herfstvakantie starten we met onze allereerste stage.  Hier hebben wij (5VZA) toch wel naar uitgekeken. Het is nog steeds een spannend vooruitzicht om voor het eerst in een woonzorgcentrum, een onthaalmoeder of een kinderdagverblijf stage te lopen. Maar we hebben er nu twee weken voorbereiding opzitten. 

Onze laatste voorbereiding stond vooral in het teken van ervaren... ervaren hoe het is om door iemand anders verzorgd te worden. En om te voelen hoe het werkelijk is om iemand te wassen. Dus deze keer niet op poppen oefenen, maar op elkaar! 

Inhoud syndiceren