NIEUWS

Mantelzorg

De leerlingen en leerkrachten van IKSO Hoeselt deden in samenwerking met Samana tijdens de lesvrije week inspanningen voor Jonge Mantelzorgers.

Ze deden dit op zo'n goede manier dat Minister Jo Vandeurzen hierover vol lof was! Hij deed zelfs de moeite om zijn lof en dank te betuigen in een filmpje.

Excursie aardrijkskunde: Ninglinspo

De Ninglinspo is de enige bergrivier van België en de wandeling die langs deze rivier loopt, heeft dezelfde naam. De Ninglinspo is een unieke wandeling in het zuiden van de Ardennen. Gelegen in de buurt van Aywaille en Remouchamps.

De zesde jaars konden genieten van de schoonheid van de natuur, de watervalletjes, de avontuurlijke paden en het wilde karakter. Dat ze ondertussen ook nog wat konden bijleren was mooi meegenomen.

Vlaamse Olympiade voor Natuurwetenschappen

Alle leerlingen van 4STWB kregen gedurende 10 lesweken telkens 2 vragen uit de Vlaamse Olympiade voor Natuurwetenschappen.
Na 10 weken werden de 10 beste leerlingen onderworpen aan een extra lange en moeilijke vragenreeks.
De 3 primussen zijn gekend:
1: Rune Meers 4STWB
2: Wout Vanroy 4STWA
3: Samira America 4STWB
Zij wonnen een snoepzak!
Proficiat aan alle deelnemers!

W4kangoeroewedstrijd Wiskunde

We hebben met onze school de derde plaats gehaald in de W4kangoeroewedstrijd.

Martijn Ernest haalde 120 punten en haalde met deze score de zilveren medaille.

Tim Gysen werd met een score van 111 punten tiende van alle deelnemers.

Proficiat aan alle deelnemers met deze uitzonderlijke resultaten!

Vertelling: Reinaert de Vos in het 6TSO

De vijfdes waren geboeid ... wie hield ze in de ban op donderdag 9 mei?
Mevrouw Kempeneers ... in een complot met Reinaert de Vos!

6TW: CHEMONOMICS – PROJECT

De leerlingen van 6 techniek-wetenschappen hebben dit jaar deelgenomen aan het chemonomics-project.

Hun opdracht?

Bedenk een nieuw voorwerp of verbeter een bestaand ontwerp zodat op een duurzame manier energie kan opgewekt worden. Werk het nieuwe idee wetenschappelijk uit en kijk of het nieuwe idee economisch haalbaar is.

Er zijn drie ideeën uitgewerkt:

- Koolstofdioxide wordt uit de lucht gehaald en door een reactie met waterstofgas wordt mierenzuur gevormd. Dit mierenzuur wordt omgezet naar waterstofperoxide en koolstof.

- Voor een zonneraam wordt een laagje grafeen aangebracht. Als het regent, zal het grafeen met het regenwater extra stroom opwekken zodat het rendement van het zonneraam verhoogt.

- Aan uitwerpselen worden bacteriën toegevoegd zodat de uitwerpselen omgezet worden in methaangas en waterstofgas. Het waterstofgas wordt dan in een brandstofcel gebracht zodat er een elektrische stroom vloeit.

Hun resultaat?

Zij hebben de prijs voor het gezondste bedrijf, het meest duurzame technologieproduct en de publieksprijs ontvangen bij de voorstelling van hun idee aan UHasselt!!!

6TW Energyville Genk

Duurzame energie een must! 

I.p.v. te betogen, heeft 6TW op 2 mei in het Genkse Energyville toepassingen i.v.m. duurzame energie kunnen waarnemen.

Een mooie appetizer voor het project Chemonomics van 3 mei!

STEM: samenwerking IKSO SLC UCLL

De leerlingen van 2WEX2 van het SLC, de leerlingen van 3TW van het IKSO en een aantal leerlingen van UCLL werkten samen aan een STEM-project.

Dit jaar was het thema gisten. De leerlingen kregen de hoofdvraag: "Hoe kunnen we gisten helpen en tegenwerken?".


De leerlingen doorliepen alle stappen van probleemstelling, onderzoeksvragen, planning van proeven, benodigdheden, experimenten uitvoeren, foutenanalyse tot evaluatie.

Sollicitatietraining

Zaterdag 27 april was er de jaarlijkse sollicitatietraining voor de laatstejaars. Generatie Z wordt klaargestoomd voor een professionele carrière: de toekomst ziet er goed uit!
 
Klik op "Lees verder" voor meer foto's.

Belfairbeurs 2019

De leerlingen van 6OL, 6BE en 6AI zijn met de oefenfirma IXO Wood en IXO Electronix op donderdag 14 maart 2019 naar de Belfair beurs te Brussel geweest. Op deze beurs stonden ongeveer 140 oefenfirma’s. Het concept oefenfirma dient om leerlingen te leren hoe het in het bedrijfsleven er aan toe gaat. Hiermee wordt bedoeld dat je niets tastbaar meekrijgt met uitzondering van de papierstromen.

Alvorens we naar de beurs gingen is er veel werk aan vooraf gegaan. Denk hierbij aan het ontwerpen van een catalogus, een nieuw logo, een bestelbon, een website, … . Ook hebben we een succesvolle beurspromotie bedacht. Deze was dat je bij een aankoop van de iPhone XS Max, 50 procent korting krijgt op de Apple Watch.

Ook moesten we verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen. Een van deze opdrachten was het voeren van een zo goed mogelijk verkoopgesprek om zoveel mogelijk te verkopen. Voordat we dit verkoopgesprek konden voeren, moesten we de potentiële klanten ook aanspreken. Zelf hebben we ook producten aangekocht bij andere oefenfirma’s en moesten we sterk onderhandeling over de prijs.

Inhoud syndiceren