NIEUWS

4TSO Luik

Vandaag ging 4TSO op excursie naar Luik. C'était magnifique!

Taaltip 4!

_

Taaltip 3

Altijd de kleine lettertjes lezen...

Taaltip 2

Klik op de afbeelding voor een groot formaat.

Taaltip 1

1

Fijne vakantie!

4STW: JUNIOR OLYMPIADE NATUURWETENSCHAPPEN

De leerlingen van 4STW kregen doorheen het schooljaar 8 reeksen met vragen over wetenschappen uit de JUNIOR OLYMPIADE NATUURWETENSCHAPPEN van vorige edities.

Uit deze 60 leerlingen werden de 13 besten geselecteerd. Zij namen het tegen elkaar op met een uitgebreide vragenreeks. De 3 primussen ontvingen een snoepzak en de eeuwige roem!

Project ‘organiseren van een picknick’

In de eigen klasbubbel hebben de leerlingen van 4STW A/B/C een picknick uitgewerkt.

Binnen het vak Io werden er allerlei versnaperingen gemaakt die we tijdens deze picknick gegeten hebben. In kleinere groepjes werden er via denkkaarten over allerlei onderwerpen standpunten ingenomen en discussies gevoerd. En dit alles hebben we onder een stralende zon in het domein van Alden Biesen kunnen uitvoeren.

Een mooie afsluiter van een speciaal schooljaar!

Project PODCAST i.s.m. bibliotheek Bilzen

Een PODACAST wat is dit? Hoe kan ik zelf één maken? Welke onderwerpen kunne we gebruiken? Hoe stel ik een goede onderzoeksvraag op? Wat zijn betrouwbare bronnen? Wat met fake news?…. Met al deze vragen gingen onze leerlingen van 5STWA/B aan de slag .

In samenwerking met de bibliotheek van Bilzen werden er 3 workshops gegeven waar er antwoorden werden gezocht op al deze vragen. De leerlingen kregen een rondleiding en er werd nog eens getoond hoe je best info kan opzoeken. Tijdens ons 2de bezoek was er een gastspreker die ons allerlei invalshoeken heeft getoond van hoe je een podcast kan uitwerken. En in onze laatste workshop gingen de leerlingen zelf aan de slag met hun eigen onderzoeksvraag en alle info en ideeën die ze verzameld hadden.

Via deze activiteit hebben de leerlingen eens kennis kunnen maken met een andere manier van presenteren.

Taaltip 17

Een taaltip waarvan je achterover valt.

Inhoud syndiceren