NIEUWS

Excursie Luik 4des

Voor onze vierdejaars stond er voor de allerheiligenvakantie een excursie naar de stad Luik op het programma. Zij kregen tijdens deze dag uitleg over de (teloorgegane) industrie van deze stad. Verder was er ook een bezoek aan het centrum gepland, waarbij de leerlingen aan de hand van een aantal opdrachten een stadszoektocht tot een goed einde moesten brengen. Zo leerde men de Vurige Stede op een nieuwe manier kennen...

Themadagen tweede graad

De themadagen - verspreid over de twee laatste dagen voor de allerheiligenvakantie - van onze tweede graad waren alweer een schot in de roos. De leerlingen kregen een goedgevuld programma vol boeiende activiteiten. Zo kregen de derdejaars op donderdag enkele workshops van de Responsible Young Drivers, de VZW Lifesaving CPR en alcoholpreventie. Voor een deel van onze vierdejaars stond er een bezoek aan de Stonehenge-tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum op het programma. Bij terugkomst op school werden er nog workshops georganiseerd rond brandbestrijding, EHBO en de Lifesaving CPR. 

3 WETENSCHAPPEN IN DE JUISTE 'STEM'MING

Wat als je 60 chemieproefjes, 5 spellen over chemie en verder 50 leergierige en voorbeeldige leerlingen van 3 wetenschappen uit het HG Bilzen samenbrengt met 20 enthousiaste en motiverende UCLL-studenten eerste en tweede jaar chemie? ....Een promotie voor chemie,wetenschappen,UCLL....

EXcursie Westhoek vijfdejaars

Onze vijfdejaars zijn begin maart op een tweedaagse excursie naar de Westhoek geweest. Tijdens deze uitstap kregen de leerlingen zowel aardrijkskundige als geschiedkundige uitleg over de vele gebeurtenissen in dit West-Vlaamse Heuvelland. Met een bezoek aan musea, de vele militaire begraafplaatsen en een avondbezoek aan de Menenpoort te Ieper kunnen we alweer terugkijken op een geslaagde editie!

Oud-leerlingenavond

We kunnen weeral terugkijken op een zeer geslaagde oud-leerlingenavond! Een oprechte dankjewel aan Lieve D'Hoedt die voor een perfecte voorbereiding en organisatie zorgde! Bedankt ook aan alle helpende handen en alle aanwezige collega's. Tijdens deze avond werder er vele enthousiaste gesprekken tussen onze zesdejaars en oud-leerlingen gehouden. Zoals steeds bleek dat de oud-leerlingen de nadruk legden over het nut van een goede studiemethode, wat hen nu heel duidelijk vele voordelen opbrengt tijdens hun huidige studies. Ze kijken dan ook nog steeds met veel plezier terug naar hun tijd op het HGI.

 

TONEELVOORSTELLING TWEEDE GRAAD

Op donderdag 22 februari 2018 brachten onze leerlingen van de tweede graad een bezoek aan CC De Kimpel voor een lezing van DJ Bobby Ewing over de herkomst en het ontstaan van moderne muziek. Aan de hand van vele voorbeelden werd er aangetoond dat nummers die iedereen kent, soms wel heel hard lijken op muziekjes die al veel eerder gemaakt werden. Wat de ene "beïnvloeding" noemt, is voor de andere "diefstal". De leerlingen ontdekten hierdoor snel dat de muziek die ze vandaag boventoveren uit hun smartphones een geschiedenis heeft...

infoavond studiekeuze zesdejaars

Beste oud-leerling HGI

Voor onze zesdejaars komt de contactavond met oud-leerlingen eraan. Een informeel gesprek met oud-leerlingen die verder studeren in een richting die hen interesseert heeft voor hen een belangrijke meerwaarde.
Graag doen we hiervoor een beroep op onze oud-leerlingen. Voor iedereen ook een ideale gelegenheid om elkaar nog eens te ontmoeten.

We nodigen de oud-leerlingen uit die in het HGI afstudeerden in de zomer van 2015 en in de zomer van 2016.

Zij zijn van harte welkom in onze school op vrijdag 23 februari 2018 om 20.00 u.

Het verloop van de avond zien we als volgt:

20.00 u.                ontvangst en verwelkoming van oud-leerlingen (sportzaal T1.1)

20.15 u.                informele gespreksronde tussen oud-leerlingen en leerlingen in afzonderlijke groepjes per studierichting of interessegebied

X-MOS ZESDEJAARS

Onder een hels kabaal van de vele fluitjes hebben onze zesdejaars afgelopen vrijdag hun Chrysostomos gevierd. Tijdens het eerste uur dwongen de zesdejaars alle leerlingen om op bezoek te gaan op verschillende locaties in het schoolgebouw. Daar kregen de leerlingen de kans om te genieten van de leerkrachten die zich waagden aan heuse worstel- en danswedstrijden of zelfs een gezicht vol slagroom. In de namiddag stond er nog de Chrysostomosshow op het programma, waarin ze het dagelijkse schoolleven parodieerden. De vele sketches en filmpjes leverden uiteraard hilarische beelden op. De dag werd afgesloten met een receptie en fuif zodat onze zedejaars deze dag nooit meer zullen vergeten.

infoavond hoger onderwijs

Op dinsdag 7 november organiseerde het HGI 's avonds in de Kimpel te Bilzen een infoavond voor onze zesdejaars. De bedoeling van deze uiteenzetting was om onze laatstejaars te leren kennismaken met o.a. de structuur van het Hoger Onderwijs. Nadien volgde er nog een panelgesprek met oud-leerlingen en ouders waarbij zij hun ervaringen uit de eerste jaren in het Hoger Onderwijs deelden met alle aanwezigen. Als afsluiter van de avond kregen de leerlingen een woordje uitleg door mevr. Vlayen, onderwijsdeskundige en docent op het UCLL over de aanpak in het hoger onderwijs en daarmee gepaarde succesfactoren.

 

THEMADAG DERDEJAARS

Net voor de herfstvakantie hebben onze derdejaars mogen genieten van een heuse themadag. Voor de leerlingen economie stond er een bezoek aan Belorta op het programma gecombineerd met een aantal economische workshops. Onze humanisten kregen de mogelijkheid om de sociale diensten van de stad Bilzen te leren kennen. De leerlingen Latijn kregen na een educatieve film de wetenschapsman op bezoek.

Voor de leerlingen wetenschappen stonden er labo's op het programma waarbij zij verschillende experimenten en proefjes mochten uitproberen. Ook de workshops over de 'blindengeleidehonden' en 'de spinnenman' zorgden voor veel enthousiasme bij onze leerlingen.

Inhoud syndiceren
Comments