NIEUWS

PROBEER HET EENS UIT

In het kader van de vastenactie ‘Probeer het eens uit’ organiseerde onze school een aantal activiteiten. Leerlingen konden deelnemen aan een badmintontoernooi, een escape room of een schilderactiviteit.

Motivatiemuur

Wij steken de leerlingen een hart onder de riem!

HGI op herinneringsreis

"Meer dan 100 leerlingen uit heel België hebben op 24 januari een bezoek gebracht aan de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau, waaronder 7 leerlingen van het HGI. Het Instituut voor Veteranen organiseert jaarlijks deze herinneringsreis. 's Morgens heel vroeg vertrokken de leerlingen en hun begeleider vanop de militaire luchthaven in Melsbroek richting Krakau. Het was een leerrijke dag die een blijvende indruk heeft achtergelaten."

DEUGDENPROJECT

Vanaf deze week gaat op onze school het 'Deugdenproject' van start. De leerkrachten godsdienst zullen tijdens de lessen onze leerlingen via verschillende werkvormen laten kennismaken met de verschillende deugden.

Tijdens de maand januari zal de deugd 'Respect' onder de aandacht van de leerlingen gebracht worden via o.a. affiches, boodschappen op het scherm en complimentjes aan hun adres. Verder gaan de leerkrachten godsdienst aan de slag met situaties en/of verhalen waarin respect op een positieve manier aan bod komt bij leerlingen. 

Zo zal op het einde van de maand ook 1 leerling verkozen worden als 'meest respectvolle leerling van de maand'.

#Respect is gebaseerd op het besef dat iedereen van waarde is...

 

Excursie Luik 4des

Voor onze vierdejaars stond er voor de allerheiligenvakantie een excursie naar de stad Luik op het programma. Zij kregen tijdens deze dag uitleg over de (teloorgegane) industrie van deze stad. Verder was er ook een bezoek aan het centrum gepland, waarbij de leerlingen aan de hand van een aantal opdrachten een stadszoektocht tot een goed einde moesten brengen. Zo leerde men de Vurige Stede op een nieuwe manier kennen...

Themadagen tweede graad

De themadagen - verspreid over de twee laatste dagen voor de allerheiligenvakantie - van onze tweede graad waren alweer een schot in de roos. De leerlingen kregen een goedgevuld programma vol boeiende activiteiten. Zo kregen de derdejaars op donderdag enkele workshops van de Responsible Young Drivers, de VZW Lifesaving CPR en alcoholpreventie. Voor een deel van onze vierdejaars stond er een bezoek aan de Stonehenge-tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum op het programma. Bij terugkomst op school werden er nog workshops georganiseerd rond brandbestrijding, EHBO en de Lifesaving CPR. 

3 WETENSCHAPPEN IN DE JUISTE 'STEM'MING

Wat als je 60 chemieproefjes, 5 spellen over chemie en verder 50 leergierige en voorbeeldige leerlingen van 3 wetenschappen uit het HG Bilzen samenbrengt met 20 enthousiaste en motiverende UCLL-studenten eerste en tweede jaar chemie? ....Een promotie voor chemie,wetenschappen,UCLL....

EXcursie Westhoek vijfdejaars

Onze vijfdejaars zijn begin maart op een tweedaagse excursie naar de Westhoek geweest. Tijdens deze uitstap kregen de leerlingen zowel aardrijkskundige als geschiedkundige uitleg over de vele gebeurtenissen in dit West-Vlaamse Heuvelland. Met een bezoek aan musea, de vele militaire begraafplaatsen en een avondbezoek aan de Menenpoort te Ieper kunnen we alweer terugkijken op een geslaagde editie!

Inhoud syndiceren