NIEUWS

infoavond hoger onderwijs

Op dinsdag 7 november organiseerde het HGI 's avonds in de Kimpel te Bilzen een infoavond voor onze zesdejaars. De bedoeling van deze uiteenzetting was om onze laatstejaars te leren kennismaken met o.a. de structuur van het Hoger Onderwijs. Nadien volgde er nog een panelgesprek met oud-leerlingen en ouders waarbij zij hun ervaringen uit de eerste jaren in het Hoger Onderwijs deelden met alle aanwezigen. Als afsluiter van de avond kregen de leerlingen een woordje uitleg door mevr. Vlayen, onderwijsdeskundige en docent op het UCLL over de aanpak in het hoger onderwijs en daarmee gepaarde succesfactoren.

 

EXCURSIE LUIK VIERDEJAARS

Onze vierdejaars zijn net voor de herfstvakantie op uitstap geweest naar De Vurige Stede, Luik. Tijdens deze excursie kregen de leerlingen uitleg over de industrie die zo belangrijk is geweest voor deze stad. Naast dit aardrijkskundige gedeelte, stond er verder ook nog een stadswandeling op het programma. De leerlingen konden zo ook de stad verkennen en hun beste Frans bovenhalen.

 

THEMADAG DERDEJAARS

Net voor de herfstvakantie hebben onze derdejaars mogen genieten van een heuse themadag. Voor de leerlingen economie stond er een bezoek aan Belorta op het programma gecombineerd met een aantal economische workshops. Onze humanisten kregen de mogelijkheid om de sociale diensten van de stad Bilzen te leren kennen. De leerlingen Latijn kregen na een educatieve film de wetenschapsman op bezoek.

Voor de leerlingen wetenschappen stonden er labo's op het programma waarbij zij verschillende experimenten en proefjes mochten uitproberen. Ook de workshops over de 'blindengeleidehonden' en 'de spinnenman' zorgden voor veel enthousiasme bij onze leerlingen.

URANIA OP BEZOEK

Vandaag hebben onze vijfdejaars kennis mogen maken met de volkssterrenwacht Urania. Zo werden onze leerlingen in contact gebracht met astronomie. Het is een zeer oude, maar nog steeds verbazingwekkende tak van de wetenschap. Aan de hand van de meest recente beelden werden de verschillende hemellichamen in ons zonnestelsel van naderbij bekeken. Verder kwamen de afstanden tussen en de grootte van de planeten aan bod. Zelfs de bespreking over de beweging van de aarde kwam aan bod, aangezien dit een sterke invloed op ons dagelijkse leven heeft, maar toch denken we er nauwelijks nog over na...'The sky is not the limit' blijkbaar!

BANGLABARI REVISITED

Vandaag hebben onze leerlingen van het HGI de mogelijkheid gekregen om de inleefreis met Banglabari, die Mevr. Houben samen met enkele uitverkorenen heeft gedaan, opnieuw te beleven. Zij kregen een woordje uitleg over deze Belgische organisatie die zich inzet om via Wereldfoundation huizen te realiseren in Bangladesh.

Het bleek voor iedereen een zéér leerrijke relaas over deze unieke belevenis.

BLOC-TEAM TRAKTEERT!

START SCHOOLJAAR 2017-2018

Onder een stralend zonnetje stroomden onze leerlingen vandaag binnen op de speelplaats. Allereerst waren de nieuwelingen aan de beurt. Zij kregen een hartelijk welkom van directie, leerkrachten en ondersteunend personeel. Na een eerste kennismaking met de klassenleraars, stond er voor hen nog een rondleiding en allerlei informatieve momenten op het programma. Vervolgens arriveerden de leerlingen van de hogere jaren en ook zij konden meteen genieten van een ontspannende eerste schooldag.

We wensen iedereen alvast een super schooljaar toe!

GRAFPOP

Op dinsdag 23 mei werd er op onze school het evenement 'Grafpop' georganiseerd. Dit minifestival werd georganiseerd door het BLOC-team en zorgde voor enorm veel sfeer onder de leerlingen en leerkrachten. Met een lekkere mocktail in de hand, konden zowel de leerlingen als leerkrachten in het park terecht voor een aantal optredens. 

STUDIEREIS 3 LATIJN NAAR TRIËR

Begin mei zijn onze derdejaars Latijn op studiereis naar Triër gegaan. Tijdens deze tweedaagse bezochten de leerlingen o.a. de Porta Nigra en de Romeinse villa, om zo een nog beter idee te krijgen over het leven ten tijde van het Romeinse Rijk in deze bekende stad. Onze leerlingen vonden het alvast een geslaagd avontuur.

Plastics on tour

Op maandag 24 april hebben de leerlingen van het 6e jaar met richting wetenschappen een bezoek gebracht aan de kunststoftruck. Deze vrachtwagen van 'Plastics on Tour', een initiatief van vzw PlastIQ en Arburg, was uitgerust met de meest voorkomende kunststofverwerkingstechnieken. De leerlingen konden langs deze weg zien hoe de kunststoffen, waar zij dagdagelijks gebruik van maken, verwerkt worden. Ze kregen bovendien de kans om kennis te maken met bedrijven uit deze sector, die actief zijn in Limburg. Een leerrijke uitstap!

Inhoud syndiceren